18.11.12

Fox populi, fox dei


Rebane räägib asjast. Rebane kuulab tähelepanelikult. Ja samal ajal hoiavad nad pintselsoengust lakaks vohanud juukseid ontlikus puntras. Kõlab nagu plaan, mh?

Ma pean jällegi alumise foto kvaliteedile tähelepanu pöörama. Jään ootama kõiki fotograafiakonkursside auhindasid, mis üldse olemas on. Võiksin kandideerida läbematute kukla pildistajate kategoorias. Ise olen ka seda meelt, et võiksin vabalt nõuelda ebanormaalse valgustusega pildistajate kuninganna tiitlit.

13.11.12

Kaisakarud

Siis tuli Kaisa ja kutsus kurja karja. Tahtis kaisakarukujulisi kõrvarõngaid. Ja tõepoolest, kui lukukelk või skelett on harjumuspärane kaunistus, siis pisieluk võiks seda enam olla, eks. Ma näen ise ka, et need pole jänesed. Aga jänes on nõela all praegu. Ja muide, mähis tuleb ka. Ärge küsige, mis see mähis täpselt on. Pealiskaudne selgitus kursusekaaslaste poolt lasi mul uskuma jääda, et see on midagi juhtmete kokku jooksmise ja muidu ähmane olemise vahepealne asi. Isegi see on veel selgusetu, kas mähis on ropp sõna. Tähistatakse sellega isikut? Olukorda? Sõna ise on aga sedavõrd inspireeriv, et sai vildist väljundi. Kui ma nüüd selle uudissõna väärkasutamisega ennast kogemata balsameerin selmet profiili lõigata, on kõik kokku tõeline fresko.

12.11.12

Paljunevad nagu jänesed


"I don't see much sense in that," said Rabbit.
"No," said Pooh humbly, "there isn't.
But there was going to be when I began it.
It's just that something happened to it along the way."
- A. A. Milne (Winnie-The-Pooh)

Sellised nad on. Need turukotijänesed.



8.11.12

Šokijänesed



Tean, tean, mul on mingi jama jänestega. Need konkreetsed said alguse palavast augustipäevast (jah, sellel suvel oli paar palavat), kui Heikki tuli meile appi kolimise realiseerimise läbiviimist teostama. Teistele, eelkõige Kristinale palju palavat tänu siinjuures ka. Aga Heikkiga läks sedaviisi, et ma läksin rassimist empaatiliselt jälgides nii härdaks, et pakkusin talle parimat, milleks suuteline olin- tikin talle tänutäheks pükste peale jänesed! Heikki sattus hüsteeriasse, sest polnud ilmselt kunagi kuulnud, et kellelgi võiks selline temp pähe tulla. Naer kestis ja kestis. Siis otsustasin sala, et teen talle ühe või kaks sokki. Jalanumbri järgi otsustades tundus siis tõenäolisem, et teen ühe. Õnneks sain siiski kaks valmis. Trükkimine on praegu raskendatud, sest hoian mõlemaid pöidlaid, et need jänesešokid Heikkile ka jalga mahuks. 
Üks jänes on "tahan-koguaeg-Heikkiga-olla" jänes. Sellepärast on ta sokitalla alla klammerdunud (see pole lödiks astutud pikkkõrv). Ja teine eluk on pea sokiotsast sisse pistnud, sest ta tahab teada, mis sealpool sokki on.
Ma lähen nüüd Heikkit otsima. Ja sokke kätte viima. Ja need lihtsalt peavad vähemalt parajad olema. Hoiab kõik see pöial. 
Kavandil istub ka üks väike kuri haavikuemand, kes on kannalaka juures ühest lõngaotsast kinni saanud ja harutab usinasti. Aga seda segast jänesemaita ma sokile ei lasknud.