10.11.09

Elu õied

www.allposters.com Pildike eilsest õhtust.
Mina loen raha. Suurt, mida lugeda, ei ole, olgu igasugustele röövlitele öeldud. Aga no üks Koidula on. Ja see sinetab minu kõrval voodi peal.
Minu 4-aastane pojuke istub samas ja üritab mind püha ürituse juures võimalikult keerukate küsimustega eksitada.
Ühel hetkel napsab ta Koidula voodi pealt, teatades vastuvaidlemist mittesalliva häälega, et temal on ka ühte pikka raha vaja.
Mina pakun, et paneme tema kassasse sente ja kogume neid ja et küll pikk raha ka vajalikul hetkel olemas on. Ja see, mis järgneb, on üle igasuguste ootuste ja eelduste.
"Üüü-üüü-üü! Mida ma nende tikkudega tee-een! Üü-üü! Nende sentide eest saab ainult tikutopse osta!! Üü-üü-üüü! Mis mõte sellel kõigel on!! Ma ei tohi isegi ahju kütta!!! Üüü-üüü...!"

***

Prontsendiõpetus, paar tundi varem

Suur vend siirdab mängu arvutisse ja pobiseb, et 30% on juba all. Väike vend keksib küpsisepudi külvates jalalt jalale ja pommitab küsimustega.

"Mis need prontsendid on?"

"Mitu prontsenti sa juba oled saanud?"

"Mitu...ee...seda on vaja arvutisse saada?"

"Kas mina saan ka mõne...ee...selle...prontsendi?"

Erudeeritud ema (kes, tõele au andes, jättis matemaatika kahjuks juba teises klassis maha) otsustab 4-aastase protsentide võlumaailma juhatada,

Ema rebib ajalehest ristsõna. See on 100% ristsõna, seletab ta. Pooleks rebitud paberi kumbki tükk sai pealkirjaks 50%. Kui tükke saab kokku kümme, näitab ema pojukesele, kuidas 30% ristsõnast on ühe põlve peal.

Hämmastav, kuidas meeterkuusteist-mees edasiviivaid küsimusi esitab! Võlumaa on hoopis tema küsimustes.

2 comments:

  1. Ossa! Meeterkuusteist meest! Ja juba protsendid... Meie Juss on sama vana, aga alles meeter ja natuke ja protsentidest ei pea. Raha tahab küll. Kisub juba sinnapoole, et akkab krabisevat eelistama kõlisevale. :)

    ReplyDelete
  2. jaa,Mats-poiss kui aastake noorem tunneb praegu hoopis huvi käsitööoskuste vastu...
    Eileõhtune küsimus vanaemale ,kes hooga sokki kudus-"Mida need sinu sõrmed teevad?"...ja vastav liigutus kätega juurde...;)

    ReplyDelete