6.11.09

Nöörinääps




Lasteaias on edumeelsed kasvatajad, seda peab ütlema küll. Viimasel koosolekul anti emmedele ülesanne valmistada õppevahendiks nöörinääpsud, mis peaksid aitama lastel loovalt tähti õppida. Nagu juuresoleval pildil näha võib, alustasin ka mina täheõppe korduskursusega. G ja K täht tulevad juba ludinal.
Nöörinääpsudest olla ka üks raamat, mis pidavat aga läbi müüdud olema. Iga tähefiguuri juurde käivat laulud ja luuletused ja jutukesed ja mis iganes.
Minu tehtud nääpsuke pidi poiss-soost olema. Natuke tuli nagu vanema daami moodi, aga pii-ärr on korralikult tehtud, seega läks laps täna aeda kindlas teadmises, et tal on kaasas poissnääps.
Ja üdini vildilembelisena ülistaksin veel kord laiskade parimaid abivahendeid- svammi, viltimisnõela ja villasid. Abiks iga kell ja igas asjas. Toidu valmistamise juures vast mitte nii oluliselt, aga muidu küll. Uutmoodi aabitsakukele juuste pähe nõelumine tundus eile õhtul ületamatu ülesandena. Õnneks oli villakarp ahvatlevalt irvakil. Ja, näh, nõel ka käeulatuses. Ülistan sind, oo laiskus!
Nääpse tuleb ilmselt veelgi. Omavahel öeldes...poja disainiga täitsa rahule ei jäänud. Tema oleks eelistanud heledamaid juukseid ja teistsugust sassooni. Näis siis.

4 comments:

  1. Geniaalne! Ja sellise asjanduse võiks ju ka suurema meisterdada. Niiöelda täissuuruses. Et väga paindlik mees saaks olema...

    ReplyDelete
  2. ja siis NEED mehed saab TOLLELE riiulile riputada niikut parrele puhkamaie...

    ReplyDelete
  3. hehhee..vahva tegelane. Ma pole sellisest täheõppimisetehnoloogiast teadlik,, aga mu laps (9a), kes yleõla piilus pilti hõikas kohe, et oooo tähenuku pilt ja lisas kohe: kuule, see on natuke sinu moodi.... ja ma kaldun arvama, et see, mida ta silmas pidas, polnud just kehakuju:P

    ReplyDelete
  4. Mina oman nöörinääpsude raamatut, aga pole senini ühtki nääpsu teinud. sinu nääps on vahva, meenutab mullegi üht vanemat prouat, kes meil siin lasnamäel ringi liigub.
    Raamat on "Nöörinääpsud tähemaal" autoriks Urve Grossthal.

    http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?159973

    ReplyDelete