5.12.09

Beatrix Potter

Ma mõistan täiesti, kui ma nüüd kõik ausalt ära räägin, võib juhtuda, et osa inimesi saab šoki. Nagu teeksin ise, kui mina Astrid Lindgrenist räägiks, ja keegi selle peale tühja pilguga küsiks, et "kes see veel on?".
Nii poleks ma üleeilse päevani kulmugi kergitanud, kui mõni Beatrix Potterist pajatanud oleks.
Aga ETV2 oli õnnekombel täpselt minu maitse järgi filmike, Renee Zellwegeriga peaosas, "Miss Potter". Olin lausa loksutatud. Nagu pärast taolisi filme ikka. Olgugi, et Renee Z igas filmis täpselt sama moodi kõnnib (taterdab?), olgu siis Ms Jones´i või kellena iganes. Aga Potteri lugu oli v. köitev.
Ja oh imet! Eile, Narvas...ühes totsikute poes vaatasid mulle ühelt kruusilt vast Jemima Puddle-Duck ja Peter Rabbit! Ma PIDIN selle kruusi saama :)
Jänesed trügivad v. jõuliselt minu ellu.
Ohkisin eile öösel, Potteri jänestega kirjatud kruus käes, imelise elu tõttu tükk aega. Selline hämmastav kokkulangevuste jada.

6 comments:

  1. Nonii, saatus on meid jälle sidunud. Sama film, samad mõtted aga tassi mul pole.
    Küll aeg annab arutust.

    ReplyDelete
  2. khõmm...olen teiega samas keras...
    sama film,samad mõtted,tassi pole...
    aga...
    päev enne filmi...olin muide just lugenud telelehest filmitutvustust...kingiti mulle ühes Elva linna kaltsukas raamat...NENDE SAMADE JOONISTUSTEGA...peategelaseks loomulikult Jemima Puddle-Duck...
    ARUTUS ANTUD...

    ReplyDelete
  3. Oi, ma nägin ka seda filmi ja väga-väga-väga meeldis! Selle käigus sain ka aru, kui rikutud on tänapäeva inimene (vähemalt mina) meedia poolt. Lihtsalt ei suutnud uskuda, et võibki selline üleni ilus film olla, ikka kartsin, et järgmisel hetkel ilmub mõni koll välja. Õnneks ei ilmunud ja võib-olla just see tekitaski elamuse.
    Ja ma pean tunnistama, et minule ei ütelnud ka nimi Beatrix Potter midagi.

    ReplyDelete
  4. Mul pole telekat ka ja sestap mõtlesin (eile just!), et ühed ja samad lasteraamatud on ära tüüdanud ja miks mu pojad ometi pole Beatrix Potterit nii ammu riiulist võtnud... Vaat', homme (st täna) võtan ise ja loen neile, kuidas vanahärra Benjamin nudisaba oma poja kõrvupidi korvi alt välja tõstab ja talle väheke vitsu annab!
    Nii mõtlesin eile ja täna loen Anakondablogi...! :D

    ReplyDelete
  5. mina seda jänest ammu teadma, mulle ta ammu meeldima:)

    ReplyDelete
  6. Oo, sain õnnekombel paarkümmend aastat tagasi kätte esimese Bejamini loo - olen siiani armunud... Ja kui filmipoes paar aastat tagasi DVDd nägi, ostsin. Siiani vaatame vahel lastega.Sümpaatsed tegelased!
    Sattusin kuidagipidi siia Sinu tuppa ja kohe nii vahva lugu silme ees.

    ReplyDelete